Ukulele undervisning for begyndere

Ukulele med Helen Cliff


Kunne du tænke dig at spille et instrument?
Det er aldrig for sent at vække sin slumrende indre spillelyst.  

  


Ukulelen er et lille fire-strenget instrument med et utal af muligheder. Den er forholdsvis nemt at lære at spille på.  Man kan spille med rytmiske anslag, som passer til en masse sange. Eller man kan spille med fingerspil og udforske ukuleles mange musikalske muligheder.

Dette lille strengeinstrument har mange fordele. Den en billig i anskaffelse i prislag 200 kr. - 600 kr. for en rimelig god begynder ukulele.  Den er så tilpas lille og let at man ikke får ondt i skulderen, ryg -eller arme og hænder ved at spille.

Al begyndelse er som bekendt svær, og det kræver øvelse at få anbragt fingrene på det lille instrument og at lære de første greb. Men det betaler sig at holde ud – senere greb bliver meget lettere og sjovere. Musikalsk forkundskab og kendskab til noder er ikke nødvendig.

Ukulele er udviklet på Hawaii med inspiration fra portugisiske gæstearbejdere i slutningen af 1800 tallet. Fra Hawaii har fascinationen af ukulele bredt sig til resten af verden blandt andet USA, hvor den havde sin storhedstid i 1920’erne. I England blev The Ukulele Orchestra på fire mand og en kvinde dannet i 1985 og blev en stor succes. Størst berømmelse fik ukulele dog med Elvis Presley filmen Blue Hawaii fra 1961 og filmen Some like it Hot, fra 1959 hvor Merilyn Monroe spiller ukulele.

AktivVirken har tre ukuleler til udlån.


Nyt begynderhold starter til august, eller når der er mindst tre tilmeldinger.

Henvendelse enten til Helen; Email: helen.cliff@hotmail.com . Tlf. 51260882.

Eller til AktivVirken mobil 23316339 -   AktivVirken@gmail.com - www.aktivvirken.dk

Evt. aflysning kan forekomme og vil blive annonceret på hjemmesiden under "kalenderen".