Nyt hold starter d. 2. september 2016

Er du slået ud af kurs fordi du har fået eller har haft kræft?

 Så kan netværksgruppen måske hjælpe dig, med at vende udfordringerne til ressourser. : 

Opstart: fredag d.2.september 2016. Tid: kl.10-12. 

Netværket er ment som en win-win situation hvor du kan hjælpe dig selv og de andre.

Netværksgruppen bygger på tillid, gensidighed og ligeværdighed. Der er tavshedspligt og anonymitet. Der vil typisk være 6-8 deltagere i netværksgruppen. Gruppen startes op med hjælp fra en igangsætter, med egen erfaring som kræftramt.

Det kan du forvente dig af, at være en del af gruppen:

At få varm følelsesmæssig støtte, nye venner, personlig vækst, blive bedre til at tilgive andre og få større selvaccept med dit nye liv med kræft.

At give og dele viden og erfaringer.

At få mulighed for at deltage i forskellige fysiske aktiviteter f.eks: Sjov motion med populære musik og dans eller i varmtvandsbassin, yoga og afspænding, gåture i naturen.

At få personlig støtte og rådgivning af AktivVirkens internetrådgivning inden for sundhed og sygdom, social loven, jura og personlig coaching.

 Gruppens fokus:

Gruppen har fokus på den forandring og de livsproblemer, der ofte følger med

en kræftdiagnose :

 Hvis du lige har fået kræft:

Der er mange ting at tage stilling til, hvis man lige har fået at vide, at man har kræft. Det kan være overvældende at få en kræftdiagnose. Der er mange nye og ukendte ord og mennesker, som man skal forholde sig til.

Din reaktioner og følelser på at have kræft

Fra det tidspunkt diagnosen stilles, kan man opleve at have følelsesmæssige rutsjeture, man ikke tidligere har oplevet. Gennem sygdomsforløbet kan følelserne skifte mellem håb og angst, glæde og tristhed, ro og uro og for nogle kan det føles som at miste kontrollen over sit eget liv.

 Dine omgivelser:

Dine omgivelser kan reagere meget forskelligt på, at du har fået kræft. Mange mennesker bliver usikre på, hvad de skal sige, eller hvordan de kan støtte dig på den rigtige måde. De kan være bange for at komme til at sige eller gøre noget forkert, og nogle siger måske derfor slet ingenting. Nogle tænker måske, at du nok kommer til dem, hvis du har brug for hjælp eller for en snak. Men det er sjældent, man som patient har overskud til det.

Hvis kræften er kommet igen:

Det kan være et hårdt slag at få at vide, at kræften er kommet tilbage. Den første tid kan være præget af chok, angst og uvirkelighedsfølelse. Efter noget tid oplever de fleste, at der igen kommer mere rolige perioder, hvor tanker om sygdom fylder mindre.

Når man får at vide, at kræften er kommet igen eller måske har spredt sig, kan man opleve de samme reaktioner og tanker, som første gang man fik en kræftdiagnose. For nogle kan det endda føles endnu kraftigere.

At leve med uhelbredelig kræft:

At leve med uhelbredelig kræft kan opleves som en følelsesmæssig rutsjebane.

Nogle dage fylder glæden over at være i live meget. Man glædes ved tanker om det liv, man har levet, og om de ting, man stadig kan gøre. Andre dage kan bekymringer for fremtiden eller for ens nærmeste fylde meget, og man kan måske opleve at føle sig modløs og trist til mode. Smerten over, at der er ting, man måske ikke når at være med til, kan fylde meget.

Mennesker med kræft og deres pårørende oplever sådanne følelsesmæssige rutsjeture. At man ind imellem er modløs og trist til mode er ikke det samme som, at man har mistet håbet om, at man stadig har god tid tilbage at leve i. Det er heller ikke det samme som, at man har mistet håbet om, at der stadig er meget, man kan nå at udrette eller opleve med sine nærmeste

Alternativ behandling:

Rigtig mange af os med kræft overvejer eller bruger alternativ behandling, fordi vi selv ønsker at være aktive og have indflydelse på vor sygdomsforløb. Nogle bruger alternativ behandling for at få det bedre i hverdagen. Andre vælger den i håb om at blive raske eller for at kræften ikke skal udvikle sig yderlig.

Deltagerne i netværksgruppen vil kunne give ud af egne erfaringer og udfordringer på området.

Hvad kan vi umiddelbart gøre for os selv ?:

Vi ved at rygning eller alkohol ikke er godt for os og vi ved at sund kost, fysisk aktivitet og mental pleje er godt for os, men hvordan får vi det passet ind i hverdagen, livssituation og økonomien?

Vi mennesker er forskellige, og der er forskel på, hvordan vi reagerer og handler, når vi får en alvorlig sygdom som kræft, men vi kan lærer af hinanden og ved at lytte til det de andre i gruppen. Hvad de har gjort eller har oplevet, kan vi få ideer til vor egen situation.

Vi vil hjælpe hinanden med at håndtere følelserne og eller søge støtte fra andre tilbud om støtte. 

Gruppeledere: Hanne Jensen, har deltaget på første hold og vil nu godt være vært  for den næste netværksgruppe.  

Netværksgruppers igangsætter:

Nina Frahm. Har erfaringer med gruppe netværksarbejde og undervisning kvag tidligere arbejdsliv.  I dag  underviser jeg bl.a. frivilligt i ”Sjov motion” på kræft –rehabiliteringsforløbene i Herfølge og  i AktivVirken. For 20 år siden fik jeg halskræft der er helbredt men har herefter fået senfølgeskader. Jeg har i dag kronisk lungekræft og har haft det i over 5 år.

 

Kontakt og tilmelding til Nina Frahm på

Mobil: 2331 6339 eller mail: aktivvirken.gmail.com

Sted: Gule Hal, Strandpromenaden 1, 4600 Køge.