AktivVirken

Ture ud af huset

Kom ud i naturen med AktivVirken:

Kgl. teater

Torsdag, den 27. april 2023 

Kom med på opdagelse på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Oplev den helt særlige stemning, de historiske loftsmalerier, svungne engle og den traditionelle store prismelysekrone i teatersalen. Kom med bag scenen, hvor sceneteknikken arbejder og besøg den store skræddersal, hvor eventyrlige kostumer til alle teaterets forestillinger bliver til, og hvor kun fantasien sætter grænser. På Gamle scene får vi også et kig ind i H.M. Dronning Margrethe 2.'s private salon og loge.

Rundvisningen tager 75 minutter og gennemføres på kunstens præmisser. Prøver der trækker ud eller sceneteknik, der kræver akut justering, kan bevirke at vi ikke kan gå den vante rute.

Torsdag, den 23. marts 2023

Vi mødes på Højerup Traktørsted kl. 12.00, hvor vi vil spise en god frokost. Herefter vil Karl Peter Andersen fortælle sin livshistorie fra opvasker, værnepligtig på Kongeskibet Dannebrog, Hushovmester på Gavnø Slot, privatchauffør hos kammerherre Fritz Schur, hushovmester for kammerdame Irene enkelensgrevinde Wedell til Frijsenborg og Wedellsborg, butler hos den internationalt kendte forretningsmand Renè Sindlev til forpagter af Traktørstedet Højeruplund.

Pris for medlemmer kr. 150,-, som opkræves via NemTilmeld.



Eremitageslottet

Rundvisning på slottet den 27. okt. kl 13.15

Tilmelding via NemTilmeld.

Kastellet

torsdag, den 8. september 2022 

Rundvisning på et af Nordeuropas fineste og bedst bevarede fæstningsværker

Vi vil høre om Kastellets historie, se hvordan soldaterne boede i midten af 1700 årene, føle gyset i Krudttårnet, der blev anvendt som fængsel i starten af 1800 tallet, besøge Den Gamle Arrest fra 1725, og se cellen, hvor Struensee var fængslet i 1772. Kastelskirken, og dens historie, indgår også i rundvisningen. Tilmelding sker via NemTilmeld.

 Rosenparken og Jægerspris slot

torsdag, den 30. juni 2022

Så går turen til Gerlev Parken, som har mere end 150 forskellige roser, hvor nogle stammer helt tilbage fra 1912. Her indtager vi vores medbragte mad og kaffe.

Derefter går turen til Jægerspris Slot, hvor en guide kl. 13 vil vise os rundt i Parken og Mindelunden. Der vil også være mulighed for at se Mindestuerne på Jægerspris Slot. Det er det eneste sted i Danmark, hvor 1850’ernes boligindretning kan opleves i en samlet helhed. Grevinde Danner bestemte nemlig i sit testamente, at hendes kabinet skulle stå urørt efter hendes død.

Man sørger selv for at aftale kørelejlighed og betaler kr. 60,- direkte til chaufføren.

Tilmelding sker via NemTilmeld

  Sejltur på Sorø Sø - 8. juni 2022

  Kronborg -28. april 2022

  Grundtvigskirken - 7. april 2022

 

Istedgade overgi´r sig aldrig

 Vi skal på en spændende tur i området ved Istedgade, hvor vores guide Hanne Fabricius viser os rundt og fortæller om, hvad der er sket op igennem 1900-tallet til i dag. Vi skal høre om den stinkende Rosenå, yverfrikadeller, offentlige fruentimmere og Folkeopstanden i 1944, hvorfra udtrykket ”Istedgade overgi´r sig aldrig” stammer fra.

Hanne Fabricius er arkæolog, forfatter, foredragsholder og byvandrer. Måske kender I hende fra DR`s program Historiequizzen.

Mødested: Hjørnet af Halmtorvet og Colbjørnsensgade (Toget kører fra Køge St. kl. 9.35)

Tid: Torsdag, den 11. nov. 2021 kl. 10.30

Tilmelding sker via NemTilmelding. Er der problemer med tilmelding, kan I få hjælp mandag ml. kl. 9-11 og onsdag ml. 9.30-11 i Gule Hal

 

Tur til Herlufsholm Kostskole

Torsdag, den 23. september 2021 er der mulighed for at få en rundvisning på Herlufsholm Kostskole. Vi skal se og høre om festsalen, den gl. spisesal, kirken, naturhistorisk samling og høre om elevernes hverdag.

Vi mødes kl. 10.15 på den store P-plads foran kirkegården på Herlufsholm Allè 163, Næstved. Rundvisningen varer ca. 1½ time og så er det ved at være frokosttid. Skolen kan desværre ikke servere noget mad for os, men har tilbudt, at vi kan sidde udenfor med vores medbragte madpakker og kaffe. Vi må se, hvad vejret byder på denne dag, men er der regnvejr kører vi til Næstved Storcenter og finder noget spiseligt. Denne gang bliver det for egen regning. Herudover betales kr. 50,- til chaufføren, som har været så venlig at stille bil til rådighed, så vi alle kan komme nemt og billigt med på vores ture.

AktivVirken betaler for guide.

Tilmelding senest 12. september på SMS til 29256610 eller på mail til Aktivvirken@gmail.com og oplys venligst, om I kører og hvor mange I har plads til i bilen eller om I ønsker kørelejlighed.

Tur til Thorsvang Samlermuseum i Stege

tirsdag, den 7. september 2021

 Vi skal besøge de gode gamle dage i Thorsvang, hvor vi kan gå tur gennem de gamle butikker og værksteder. Der er også en bunker fra 2. verdenskrig, som der er mulighed for at komme ned i og se et lyd- og billedshow.

AktivVirken betaler for indgang og kl. 12.00 vil der være en frokostbuffet, dog er drikkevarer for egen regning.

Vi kører i private biler, så oplys venligst, om I kører og hvor mange I har plads til i bilen eller om I ønsker kørelejlighed. Der betales kr. 50,- til benzin. Vi mødes på Thorsvang Alle 7, Stege kl. 10.30

Tilmelding senest den 31august 2021 på mail til aktivvirken@gmail.com  eller på SMS til 29 25 66 10

 

Heldagstur til Orø

torsdag, den 19. august 2021

Vi mødes ved Hammer Bakke Havn, så vi kan nå færgen kl. 10.40.

Vi starter med at se Kulturbeholderen, som ligger på Magrethebakken med udsigt over Orø.

Kulturbeholderen, som er indrettet i det gamle vandtårn, hvor der var pumpehus indtil 1976, er blevet til på initiativ af fhv. landmand Ole Nielsen, hvis familie ejer jorden. Billedkunst-neren Steen B. Langvad har malet et vægmaleri i den næsten runde – reelt 14-kantede – bygning, som skildrer Orøs sagn og myter, der sammen med historiefortællingen på plancherne fortæller om Vikingerne, Wartherøe (Vagternes Ø), Vagtborgene (Børre er sjællandsk dialektform af borg) på Børrehoved og Børre Klak, Heksen Barbara, Dronning Margrethes Slot – og ikke mindst det mest værdifulde og spændende fund på Orø, nemlig Orø-Korset, der har sin helt egen historie.

Herefter kører vi til Galleri ArtDoor, hvor vi kan nyde deres udendørs skulpturer rundt i haven, og kunstneren Steen B. Langvad vil fortælle lidt om arbejdet, samt vise værkstedet frem. Samtidig er der mulighed for, at vi kan spise vores medbragte mad i haven, såfremt vi køber vand eller kaffe.

Vi kører retur til den gamle Orø Kirke, som vi måske kan nå at se inden, vi mødes kl. 13.00 med vores guide Ole Nielsen. Ole vil køre med os rundt på Orø i ca. 1½ time og undervejs gør vi nogle stop, hvor Ole så vil fortælle noget om øen, krydret med nogle røverhistorier.

Turen hjem foregår med færgen til Hammer Bakke Havn.

Tilmelding senest 10august 202på SMS til 29 25 66 10 eller på mail til aktivvirken@gmail.com Der kan max. deltage 6 fyldte biler, så det er først til mølle princip.

Turen er gratis for medlemmer, dog betales der kr. 50,- til benzin, hvis man har fået kørelejlighed. Husk at medbringe frokost – drikkevarer skal købes for egen regning.

Tur til Andelsbyen Nyvang i Holbæk

Onsdag, den 4. aug. 2021 mødes vi kl. 11.00 på parkeringspladsen Nyvangs Alle 4, 4300 Holbæk.

Her skal vi opleve livet og hverdagen i en andelslandsby i midten af 1900-tallet og få alle minderne fra barndommen frem. 

Vi spiser frokost på Café Madam Blaa, hvor der vil være 2 stk. højtbelagt smørrebrød til hver. Drikkevarer og andet er for egen regning. 

AktivVirken betaler for indgangsbillet til alle medlemmer. 

Tilmelding senest 19. juli til Aktivvirken@gmail.com eller på sms til 29 25 66 10 

Oplys venligst om I har ledige pladser i bilen eller om I mangler kørelejlighed. Der betales 50 kr. pr. person til benzin.

Vi ser frem til en rigtig hyggelig dag.

 

Fotoudstilling  “Væsner”

En spændende mulighed for at ses. Lad os mødes den 23 november kl 10.30 

I “Kreativ Fittness" 

Theilgårds Torv 9 

til fotoudstillingen:  “Væsner” 

Fotografen Christine Louw Nielsen bor i Herfølge, hun har en særlig evne for at se motiver/væsner overalt i naturen, hvor hun færdes med sit kamera. 

Du kan opleve ialt 46 væsner og deres historier. 

Gratis adgang og gratis parkering. - Gå efter den sorte bygning i Den Hvide By.  

Udstillingen kører til 30 november. 

Tur til Haraldsted sø

fredag, den 18. september 2020

Vi mødes kl. 10.00 på parkeringspladsen Vrangeskov ved Roskilde Tekniske Skole Vrangeskov, sidevej til Haraldstedvej, Ringsted.

 Vi går en tur gennem skoven og langs Haraldsted sø. Vi medbringer selv kaffe og mad til turen, som vi kan nyde undervejs.

 AktivVirken arrangerer ikke samkørsel pga COVID-19.

 

Tur til Lynghøjsøerne

Torsdag, den 3. september 2020

Vi mødes ved P-pladsen på Lyngageren, Roskilde kl. 10.30. Vær opmærksom på, at der er 2 P-pladser på Lyngageren, men vi mødes på den tættest på motorvejen.

Vi går en tur rundt om den ene sø og undervejs tager vi en lille afstikker til trolden Runde Rie. Turen er ca. på 3 km. For dårlig gående er der mulighed for at vente på en bænk efter 600 m med udsigt ud over søen. Resten vil gå videre til trolden og komme retur for at drikke vores medbragte kaffe og evt. mad

AktivVirken arrangerer ikke fælleskørsel, men det står jer frit for at aftale noget indbyrdes med nogen, som I har kontakt med i forvejen.

Det er ikke nødvendigt med tilmelding, men det er dejligt at vide, hvor mange der kommer, så send gerne en sms på 2925 6610

 

Sejltur på Karrebæk Fjord onsdag, den 5. august 2020

Nu bliver der mulighed for at få lidt oplevelser igen med AktivVirken.

Vi mødes i Næstved og får en rundtur med det hyggelig skib Friheden, som sejler os fra Næstved Havn til Karrebæksminde, hvor vi gør et ophold på 2½ time, hvorefter vi sejler retur til Næstved.

Sejlturen er gratis for medlemmer og koster kr. 160,- for ikke medlemmer.

Vi mødes på Kanalvej 4, 4700 Næstved kl. 10.15 (Skibet sejler kl. 10.30)

Der er ingen samkørsel arrangeret af AktivVirken, men I må gerne selv aftale noget indbyrdes.

I Karrebæksminde er der flere muligheder for at købe noget frokost eller man kan nyde sin medbragte madpakke. Skibet sejler retur kl. 14.40.

Tilmelding senest den 27. juli på Havstokken@gmail.com eller sms på 2925 6610 til Linda

Vi glæder os til at få en hyggelig dag sammen.

Tur til Thorsvang Samlermuseum i Stege

 torsdag, den 12. marts 2020

Vi skal besøge de gode gamle dage i Thorsvang, hvor vi kan gå tur gennem de gamle butikker og værksteder. Der er også en bunker fra 2. verdenskrig, som der er mulighed for at komme ned i og se et lyd- og billedshow, som varer 9 min.

Der er mulighed for at købe en tà selv frokostbuffet, hvilket skal meddeles ved tilmelding af hensyn til bordbestilling. 

Vi kører fra Gule Hal kl. 9.30

Pris: Entre 60,- kr. + kørsel 50,- kr. + evt. frokost 

Tilmelding senest den 4. marts 2020 på SMS til 29 25 66 10

Galleri Wenneberg

Tirsdag, den 25. februar 2020 kl. 10.00 kører vi fra Gule Hal til Køge Ås. 

Hvis vejret er til det, går vi en lille tur inden vi besøger Galleri Wenneberg, hvor der også en mulighed for at drikke en kop kaffe.

Tur til Kratgårdens Kunsthåndværk 

Tirsdag, den 14. januar 2020 tager vi en tur til Kratgårdens Kunsthåndværk for at få noget inspiration. På Kratgården findes et galleri med keramisk arbejde, tekstil og maleri.

Kratgården er en gammel slægtsgård, der ligger ved foden af Østsjællands højeste punkt ”Ranes Banke”, 42 m over havet, hvorfra der er en storslået udsigt. Historien siger, at Rane Jonsen blev dømt til døden for mordet på Erik Glippinge i Finderup lade, og før han blev henrettet blev han ført op på højen for at skue ud over de jordiske herligheder, han nu skulle miste. Rane Jonsen blev halshugget i Roskilde og senere gravlagt på Ranes Banke uden sit hoved.

Vi mødes på Kratgården, Kratvej 12, St. Tårnby, 4652 Hårlev kl. 10.00. Der kan arrangeres kørsel fra Gule Hal kl. 9.45 ved at give besked på sms til 2925 6610.

Vi medbringer selv kaffe, og hvis nogen har lyst til at bage, vil det være dejligt.

Byvandring i Køge

 Tirsdag, den 17. september 2019 kl. 9.30.

Vi mødes ved Statuen på Køge Torv, hvor guide Lars Nielsen vil vise os rundt i byen og vi skal se nogen af dens kældre. 

Turen varer 1½ time.

Vesterbro på kryds og tværs.

 Vi tager igen med på en af Kim Greiners guidede ture torsdag, den 29. august 2019.

 Vi mødes ved Frihedsstøtten overfor Københavns Hovedbanegård kl. 12.45 og får lidt af Vesterbros historie, inden vi krydser rundt i denne farverige bydel. Vi skal se på "listige steder", Radison Blue og Trommesalen, inden vi fortsætter til Hovedbanegården, "China Town", DGI-byen og Kødbyen. Vi skal se Skydebanemuren hvor man "skød papagøjen” og Westend, der blev bygget til et unævneligt formål. Vi krydser videre rundt på Vesterbrogade og Istedgade og ser bl.a. på bygninger gamle og nye kunstværker, grafitti og gavlmalerier.

Undervejs på turen standser vi op, når der er en god historie at fortælle, og dem er der mange af: "Hvordan får man lavet øl til møbler og hvorfor foretager politiet aldrig anholdelser i en bestemt gade. Turen tager ca. 2 timer.

Efterfølgende finder vi et sted, hvor vi kan drikke en kop kaffe.

Tilmelding skal ske på SMS til 2925 6610 senest 28. aug. Turen koster 50,- kr.

 

Tur til Nyhavn - Torsdag, den 22. august 2019

Vi tager med på en af Kim Greiners guidede ture rundt i Nyhavn. Vi skal se og høre om de gamle huse og får historien om Kongens Nytorv, Gyldenløves Palæ og havnens tilblivelse. Undervejs får vi også historien om ”Kahytten”, hvor der blev solgt billetter til Tatanic, bulen Hong Kong, Guldmagerens Hus, Spøgelseshuset og Eventyrernes Klub m.m.

Vi skal også høre om søfolkene, bolværksmatroserne, den frække periode med Nyhavnspigerne, De Røde Hænders Klub, verdens ældste tatovørbutik, Sømandshjemmet og rulleforretningerne.

 Landbohøjskolens Have og Villa Rolighed. - 20. juni 2019

Vi mødes på Forpladsen, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg kl. 12.45 hvor der kan købes billetter til den åbne rundvisning. 

På denne rundtur besøger vi Bindesbølls gamle hovedbygning, og så vidt muligt ser vi Festauditoriet. Vi krydser derefter rundt i Landbohøjskolens Have, men overvejende ad andre stier end den klassiske rundtur, men efter 1 time går vi videre ud på fakultetets andre områder. 

På Højhusområdet ser vi på kunstværkerne i Marmorhallen og i Vandrehallen, og hvordan er det at være en levende forsøgsperson og f.eks. skulle spise bækørred 2 måneder i træk? Vi kan også undre os over, at kunstværket "De fire krukker" tilsyneladende kun har 3 kæmpekrukker.

Rolighedsvejområdet, der er et mere lukket område. Her ser vi på Københavns gamle kolerahospital, der er en tro kopi af et adelspalads i Rom. Vi fortsætter forbi fakultetets væksthusanlæg og hvad laver de egentlig derinde? Vi går igennem Hæksystemet, forbi bigården og ser nærmere på "Det Botaniske System", der er en samling af vilde planter.

Vi slutter ved den unikke Villa Rolighed fra 1770, som en rigmand byggede, og hvor der i hine tider er foregået unævnelige ting. Faktisk mente nogle, at rigmanden burde deporteres til USA som en anden forbryder. Det havde noget med "sure rønnebær" at gøre, og med en badstue. Villa Rolighed, som tidligere har været overlægebolig og rektorbolig, har som en anden ælling været så grueligt meget igennem, men stråler nu velpudset som den rene idyl midt på Frederiksberg.

Turen varer ca. 1 time og 45 min

 

Christianshavn på kryds og tværs - 12. juni 2019

Vi mødes på Christianshavns Torv ved Grønlænderkajakken kl 12.45, hvor der kan købes biletter for 50,- kr. til den åbne rundvisning.Turen varer ca. 2 timer. Der er ikke yderligere oplysninger om turen, men det er et spændende historisk område, så vi får garanteret en god oplevelse.

Vi tager toget fra Køge kl. 11.45

 

Tur til Dragør med guidet rundvisning - 21. maj 2019

Vi mødes ved Den Gule Hal kl. 9.15 og kører i private biler til Dragør Havn, hvor vi parkerer på den store P-plads ved Cafe Espersen. Der betales kr. 50,- for kørsel og kr. 80,- for den guidede tur.

Hanne Lutz vil guide os rundt i den gamle bydel og fortælle om Dragørs historie fra middelalderen til i dag og vi får måske lov til at opleve nogle af Dragørs haver, som skjuler sig bag plankeværker.

Efter rundvisningen vil vi finde et spisested, hvor vi kan nyde en frokost. Herefter kan vi gå lidt rundt og se nærmere på området og finde et sted, hvor vi kan købe lidt frokost.

 Tag en kop kaffe med, som vi kan nyde på Dragør Havn inden turen starter.

 Det er en heldagstur og derfor ingen fast hjemkomst tidspunkt.

 

Guidet Tur til Stevns Klint -   fredag d. 10. maj 

Samkørsel i private biler fra Gule Hal kl 10.

Tilmelding/spørgsmål senest onsdag d 8 maj kl 12. På Aktivvirkens mobil: 23316339

Pris 40 kr. 

Vi kører til Højerup Gamle Kirke, hvor vi møder vores guide ved flagstangen. Han vil på ca en times tid fortælle om klinten og om de 66 millioner år gamle hændelser, som så tydeligt ses i klinten, og som er den direkte årsag til, at den i 2014 kom på Unescos verdensarvsliste.

Er der stemning for at vi undgår trapper, gør vi det. Tag selv vand/kaffe med. Vel mødt

 Tur til Himmelsøen - tirsdag, den 8. april 2019

Vi går en lille tur på 2 km omkring Himmelsøen ved Darup, Roskilde. Himmelsøen er en stor grundvandssø, som er dannet i den gamle Darup grusgrav. Søen har badestrand, borde/bænke og sheltere.Vores medbragte frokost/kaffe nydes ved søen

Der er fælleskørsel i private biler fra den Gule Hal kl. 10.00

 

Tur til Eskilsø - fredag, den 29. marts 2019

 

Vi kører fra den Gule Hal kl. 9.30 til Eskilsø Færgeleje, hvor der kommer en lille båd og sejler os over til øen. Vi bliver sejlet retur senest kl. 14.00

Turen koster 50 kr pr. person for sejlturen og 50 kr. til dækning af kørsel.

Eskilsø ligger som en prop i Roskildefjord. overalt langs kysten er der store sten, ført hertil af isen. Mange af de strandenge, der omgiver øen, har aldrig været dyrket. De græsses af kreaturer, og det er af vital betydning for flora og fauna.

Fuglelivet er rigt. Kystfugle holder til på engene og i søerne, hvor de yngler, rester eller er vintergæster.

Nord for Eskilsøgård ses rester af kirkeruinen, hvor også Eskilsøkloster lå.

Vi går en tur rundt på øen og finder et sted at nyde vores medbragte mad og kaffe.

Tur til Karlstrup Kalkgrav - torsdag, den 21. marts 2019

Vi mødes på P-pladsen på Silovej i Solrød kl. 10.00

Turen rundt om kalkgraven er ca. 2,5 km. Vi går stille og roligt, så vi kan nyde det klare og smukke azurblå vand, samt skrænternes kridtlag, hvor der findes forsteninger af bl.a. søpindsvin, koraller og hajtænder.

 

Tur til Trylleskoven - Torsdag, den 28. februar 2019

Vi mødes kl. 10.00 på den store p-plads på hjørnet af Karlslunde Strandvej og Mosevænget, Solrød. Turen går igennem Trylleskoven og retur langs stranden. Vi nyder vores medbragte kaffe med udsigt over vandet, hvis vejret tillader det.

 Husk en pose, hvis I skal samle sten eller skaller til aktiviteterne mandag og fredag. 

 

  Tur til Dyndet - onsdag, den 31. oktober 2018

 Vi kører fra Den Gule Hal kl. 12.30 

Vi går en lille tur i området og besøger Mosehuset. De har mere end 250 teblandinger. Luksuskaffe og chokolade. Vin og krydderier. Bolsjer og sukkerfrit slik. Spændende brugskunst. Nisser på loftet hele året og et stort udvalg af nostalgiske glansbilleder, påklædningsdukker, lækre sæber og meget andet, du ikke finder andre steder. 

Vi slutter på Malerklemmen, hvor vi hygger os med kaffe og hjemmelavede æbleskiver.

Hovedbygningen på Malerklemmen kan dateres tilbage til Stavns-båndets tid, ca. år 1750. Dengang var stedet en gård, som ridefogeden boede på, for at holde opsyn med omegnens stavnsbønder. 

 

Heldagstur til Røsnæs - tirsdag, den 9. oktober 2018

Vi kører fra Den Gule Hal kl. 9.30. - Husk at medbringe madpakke, vand og kaffe.

Vi skal opleve det kuperede landskab formet under sidste istid og påvirket af lerproduktionen fra 1930 – 1981, hvor de gravede efter det plastiske ler fra Tertiærtiden for 50 mill. år siden. Men området er også formet af Kanonbådskrigen, 2. Verdenskrig og Den Kolde Krig.

Tilmelding er nødvendigt af hensyn til hvor mange biler, der er behov for. Bliver man alligevel forhindret i at deltage, skal der meldes afbud, så man ikke står og venter forgæves. Vi deles om benzinudgifterne.

 .........................................................................................

Tur til AVNØ - tirsdag d. 25/9   

Vi kører en tur til det natur skønne område ved Avnø, hvor vi går en tur rundt i området, som er en gammel militær flyvestation, bl.a. går vi ud til stranden og ser om, der er sæler og til de gamle skydevolde.

Medbring kaffe og madpakke, som kan nydes i Naturcentret, hvor der også er adgang til tårnet.

Vi kører fra Den Gule Hal kl. 9.30

Tilmelding er nødvendigt, af hensyn til hvor mange biler der er behov for, og bliver man alligevel forhindret i at deltage, skal der meldes afbud, så man ikke står og venter forgæves.

Turen er gratis, men vi deles om benzinudgifterne.

---------------------------------------------------------------------------------------

Tur til Karlstrup kalkgrav og Dansk Dahlia Park

tirsdag, den 11. september  2018

Vi mødes på P-pladsen på Silovej i Solrød kl. 10.00 

Turen rundt om kalkgraven er ca. 2,5 km. Vi går stille og roligt, så vi kan nyde det klare og smukke azurblå vand, samt skrænternes kridtlag, hvor der findes forsteninger af bl.a. søpindsvin, koraller og hajtænder. 

Kan man ikke klare gåturen er der mulighed for at sidde på en bænk og nyde udsigten.

Tæt på Kalkgraven er der 2000 geoginer i 350 forskellige sorter. Dem tager vi et kik på, hvis der er interesse for det. 

----------------------------------------------------------

Tur til Nyord        tirsdag, den 28. august 2018

Vi kører fra Den Gule Hal kl. 9.30 til den lille ø Nyord ved Møen.

Vi drikker en kop medbragt kaffe ved Hyldevang Naturcentret, inden vi går ind til en af Danmarks bedst bevarede landsbyer, Nyord, som er bilfri.

Udover den fantastiske natur, har byen mange andre ting at byde på f. eks. den ottekantede kirke, Postbåden ”Røret”, glaskunst og Danmarks mindste lodsmuseum. De dyrker selv økologisk sennepsfrø, som bliver videreforarbejdet i sennepsmøllen i den historiske hesteomgang. Vi besøger Noorbohandelen, som er Danmarks første specialforretning for spirituosa i løs vægt af egen import og produktion.

Vi slutter turen af med en frokost på Lollesgaard. 

Tilmelding er nødvendigt af hensyn til hvor mange biler, der er behov for. Bliver man alligevel forhindret i at deltage, skal der meldes afbud, så man ikke står og venter forgæves. Vi deles om benzinudgifterne. 

 -------------------------------------------------------------------

Tur til Valbyparken den 26. juni 2018

Vi skal se rosenparken med 12.000 roser og de 17 temahaver med hver sit tema. Vi finder et sted og spiser vores medbragte mad og drikker en kop kaffe.

Afgang fra den Gule Hal kl. 10.00 - Der er samkørsel og vi deles om benzinudgifterne.

------------------------------------------------------------ 

Tur til Amager Fælled den 12. juni 2018 

Vi tager en tur til det gl. militærøvelsesområde på Vestamager og går en lille tur på ca. 6-7 km. i det 15 km2 store område. Vi kommer ud til kysten og igennem Pinseskoven, hvor vi kan spise vores medbragte mad og drikke en kop kaffe.

 ----------------------------------------------------------------------

Tur til Christiania med guidet rundvisning

tirsdag, den 29. maj 2018

Vi mødes ved Christianias hovedindgang i Prinsessegade kl. 10.15, hvor vi får en rundvisning på 1½ – 2 timer af en ”indfødt” Christianit om Christianias struktur og historie og samtidig høre rundviserens egen fortolkning af ”sandheden” om Christiania. 

Efter rundvisningen vil vi finde et spisested på Christinia, hvor vi kan købe lidt mad. Herefter kan vi gå lidt rundt og se nærmere på nogen af værkstederne. 

Hvis nogen tager toget er her en rejseplan, så man kan følges ad:

Afgang fra Køge Station kl. 9.16

Skift på Nørreport St. til Metro mod Vestamager

Stå af på Christianhavns Torv og gå de sidste 450 m til Prinsessegade ankomst kl. 10.12

 --------------------------------------------------------------------------

Tur til Køge Ås - tirsdag den 8. maj 2018

                 Tur til Køge Sønakke – tirsdag, den 24. april 2018

Der er fælleskørsel i private biler fra Den Gule Hal kl. 10.00.

Vi deles om benzinudgifter.

Vi går en tur langs stranden ud til spidsen, hvor vi nyder vores medbragte kaffe og evt. lidt mad. Herefter går vi tilbage igennem skoven.Turen er på ca. 4 km.

Tilmelding er nødvendigt, af hensyn til hvor mange biler der er behov for, og bliver man alligevel forhindret i at deltage, skal der meldes afbud, så man ikke står og venter forgæves.

Rudolph Tegners museum og statuepark

torsdag, den 25. aug. 2022

Kl. 11.00 vil en guide vise os rundt og fortælle om Rudolph Tegners liv og værker, samt om museets tilblivelse.
Kl. 12 afspilles lydværket ”Mod lyset” af Ditte Rønn i parken.
Kl. 12.30 vil der blive serveret en sandwich og vand/øl inden vi går en tur i statueparken med de mange værker og flotte udsigt over den forhåbentlige blomstrende lyng. Det er Sjællands største lyngområde. Vi afslutter med en kop kaffe og kage.

Pris: 150,- kr.  

Rundvisning i Fredensborg Have

tirsdag, den 5. juli 2022 kl. 10

Så er der en guidet rundvisning i Fredensborg Have, hvor vi også kommer i den reserverede have, som kun kan opleves i juli måned.

Der betales 60 kr. for samkørsel, som I selv aftaler. 

30. maj 2017 Tur til Finn Bygballes have i Slagelse

Efter at have set den spændende have kører vi til Slagelse Lystanlæg, hvor vi nyder vores medbragte madpakke og kaffe. 

Vi kører fra Den Gule Hal kl. 10.00 

Tilmelding er nødvendigt af hensyn til hvor mange biler, der er behov for. Hvis man alligevel bliver forhindret i at deltage, skal der meldes afbud, så man ikke står og venter forgæves. Vi deles om benzinudgifterne. 

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ 


Tur til Hedeland torsdag, den 3. april 2017. 
Vi kører en tur til Hedeland og går en tur i området omkring Amfiteateret, skibakken og de mange søer. 
Medbring kaffe og evt. lidt mad, som kan nydes et sted på turen. 
Vi kører fra Den Gule Hal kl. 12.00 og vi deles om benzinudgifterne.
Tilmelding er nødvendigt af hensyn til hvor mange biler, der er behov for. 
Bliver man alligevel forhindret i at deltage, skal der meldes afbud, så man ikke står og venter forgæves.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Kom ud i naturen med Linda Simonsen:
Herstedhøje tirsdag den 14. marts 2017, med afgang fra Gule hal kl 10.