AktivVirken

Arrangementer i AktivVirken

Tidligere arrangementer:

Foredrag om Holmegård glas - 12. april 2023


Tidligere hyttedreng og guide på Holmegaard Glasværk fortæller om ”Min forunderlige arbejdsplads mellem geniale designere og glaskunstnere”. den forunderlige arbejdsplads med signere og glaskunstnere ”.

Foredraget er morsomt, levende og fyldt med muntre anekdoter. Erik Brix Petersen fortæller i ca.

en halv time om det historiske, og hvad der fik Henriette Danneskjold Samsøe til at anlægge et glasværk på kanten af Holmegaard mose i 1825, og om de tre brande der hver gang lagde glasværket i ruiner. Efter en pause med kaffe hører vi om tiden, da Erik blev ansat, som hyttedreng i 1954, og arbejdede sammen med over 100 drenge mellem 14 og 17 år, om hvorfor han blev guide, og hvordan glasværket blev overtaget af en spekulant, som tømte det for værdier, og lod det erklære konkurs.

Erik viser og fortæller også om København kommunes sølvbryllupsglas til regentparret og Dansk Industris bryllupsglas til Kronprinsparret, lige som så kendte ting som provenceskålen, klukflasken og lotusstagen m.m.

I stedet for lysbilleder har Erik over 80 forskellige glasting med. Både såkaldt "fusk": Heste, katte, fugle og fisk, men også ting fra produktionen: Lamper, vaser, fade, skåle, flasker og drikkeglas.

Efter foredraget er der mulighed for at stille spørgsmål og se nærmere på alle glastingene.

Spis sammen på Restaurant Udsigten 

Mandag, den 21. nov. kl. 12 mødes vi på Udsigten til et spis sammen arrangement.

Foredrag om Rom af Helge Kamp 9. nov. 2022

Romersk causeri med forfatteren og livsnyderen Helge Kamp.
Foredrag med fokus på den romerske folkesjæl. Her får du svar på spørgsmål som:
Er den romerske mands navlestreng til "mamma" virkelig så ubrydelig?
Er det en skrøne, når man taler om romersk bureaukrati?
Hvor var Rom uden siestaen?
Foredraget er meget underholdende og indeholder en vidunderlig, visuel slentretur gennem de romerske kvarterer.

onsdag, den 9. nov. kl. 14.00 i Gule Hal

Medlemmer gratis – ikke medlemmer kr. 50,-

Spis sammen på Pakhuset Bruanstein 

AktivVirken inviterer til en hyggelig frokost onsdag, den 22. juni kl. 12.00 på Pakhuset Braunstein med et lille foredrag om stedet på ca. 10 minutter.

Der vil blive serveret en frokostplatte samt en lille øl. Drikkevarer herudover er for egen regning. Der holdes en lille pause, hvor vejret forhåbentlig tillader os at komme en tur ud, inden der serveres kaffe og kage. Med dette arrangement vil vi gerne ønske alle en rigtig god sommer.

Pris for medlemmer kr. 50,- Ikke medlemmer kr. 250,-

Foredrag med Ken Kristensen

Ken Kristensen, som er formand for Kultur- og idrætsudvalget i Køge Kommune og er med til at bevilge penge og lokaler til vores forening kommer og holder foredrag om sin tid som politimand og sikkerhedsvagt. Ken har blandt andet været med til rydning af ungdomshuset på Jagtvej. 

Gule Hal onsdag den 11. maj 2022 kl. 14.00 

Ikke medlemmer er velkomne - Kaffe 10 kr.


Foredrag om sund kost

 onsdag, den 24. nov. 2021 kl. 11.00

Ernæringsterapeut Karen Nørby holder foredrag om sund kost. Karen vil også servere en let frokost, som smagsprøve på noget sundt mad. Medbring selv (sunde) drikkevarer.   

 Gratis for medlemmer.

 Tilmelding senest 24/11 via NemTilmeld

 Jule spis sammen dag

 i LilleSyds Forsamlingshus, Bjergvej 8, 4681 Herfølge 

Fredag, den 19. november 2021 kl. 11.00 mødes vi hos Peter Aalbæk på ovenstående adresse. Der vil blive serveret en let frokost og efterfølgende en kop kaffe, som er gratis for medlemmer. Drikkevarer er for egen regning.

Eva Melhoff, som er sognepræst i Snesere, kommer og fortæller nogle julehistorier og en fra LilleSyd vil fortælle lidt om deres store projekt.

Tilmelding senest fredag, den 12. november. Tilmeldingen skal ske via modtaget mail med NemTilmeld

Vi glæder os til at se jer, og håber vi får en rigtig hyggelig dag sammen.

Foredrag 

PIGERNE PÅ SPROGØ

Du har måske set filmatiseringen af Jussi Adler Olsens roman ”Journal 64”, som tager udgangspunkt i en journal for en af de piger, der blev anbragt på Sprogø.

Foredragsholderen Carsten Egø Nielsen vil fortælle historier fra de mange år, hvor unge kvinder af forskellige årsager blev anbragt på Sprogø. Vi skal høre om baggrunden for anstalten og om hverdagen for beboerne.

Christian Keller, overlæge ved de Keller'ske anstalter, oprettede i 1923 internatet på Sprogø for åndssvage, seksuelt løsagtige kvinder.Internatet eksisterede indtil 1961.

Christian Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, Europas første racehygiejniske lov. Allerede i 1911 havde Keller fået oprettet et tilsvarende internat for mænd på Livø.

Sted: Gule Hal

Tid: Onsdag, den 27. oktober 2021 kl. 13.00

Tilmeldingsfrist: fredag, den 22. oktober.

Pris: Gratis for medlemmer, ikke medlemmer kr. 75,-

Spis sammen

Onsdag, den 30. juni 2021 kl. 12.00 mødes vi på Hotel Niels Juel, hvor vi spiser en hyggelig frokost, som er gratis for medlemmer dog skal man selv betale for drikkevarer.

Generalforsamling i Solgårdsparken

Mandag, den 21. juni kl. 11.00 afholdes generalforsamling i Solgårdsparken. Efterfølgende serveres der smørrebrød og vi går en tur i Botanisk Have. Alle er velkomne, dog er det kun medlemmer, som har stemmeret. Medbring service og drikkevarer. Tilmelding senest 11/6

Køge Miniby

Onsdag, den 19. maj mødes vi i Køge Miniby kl. 10.30, hvor der vil være en guidet rundvisning i grupper af 15 personer. Vi skal se værkstederne, hvor de har bygget de 667 små huse, som stadig kan ses i fuld størrelse i Køge. Herefter vil der være lidt socialt samvær over 2 stk. luksus smørrebrød, 1 øl/vand eller vin samt kaffe i deres nye Café.

HUSK: Coronapas og betaling af kontingent

Tilmelding: senest den 7. maj

Aflysning

Det er klart med stor ærgrelse, at vi nu efter mange skriverier aflyser frokosten d 8 december.

 Der er i bestyrelsen enighed om, at vi ikke skal tage nogle chancer, -   eller omgås reglerne, som vi rent faktisk synes er svære at tolke.

Vi vil her i skrivende stund love Jer, at I har en dejlig frokost med socialt samvær til gode i det kommende år.  

Vi vil ønske Jer en god og tryg tid her fremover

Jule-spis-sammen

tirsdag, den 8. december 2020 - aflyst

Vi mødes kl. 12.00 på Hotel Niels Juel, som har reserveret vinkælderen kun til os og, hvor der vil være god plads. Husk mundbind.

Der vil blive serveret en dejlig juleplatte, 1 øl/vand og en kop kaffe. Alt dette er helt gratis for vores medlemmer, som bonus for aflyste aktiviteter i løbet af året. Øvrige drikkevarer er for egen regning.

Tilmelding senest fredag, den 20. november, da vi her skal afgive endelig bestilling. I tilfælde af lille tilslutning eller regeringens begrænsning i antal personer, kan det blive aflyst, men så får I besked den 24. nov.

 Vi glæder os til at se jer, og håber vi får en rigtig god dag sammen.

Spis sammen dag

i LilleSyds Forsamlingshus, Bjergvej 8, 4681 Herfølge

onsdag, den 4. november 2020 kl. 10.45

Kl 11 fortæller Peter Ålbæk ca 20 min om sine ideer for området, og måske er vejret til en lille rundvisning.

Vi informerer derefter kort om genåbningen i AV.  

Derefter hygge og en frokost anretning med efterfølgende kaffe og kage, - traktementet er jo som bekendt gratis for medlemmer:) 

Drikkevarer er for egen regning.

 HUSK:  Mundbind, håndsprit, - og evt gummistøvler!

 TILMELDING SENEST d 28 oktober

***********************************************

Foredrag mandag, den 3. februar 2020 kl. 13.00

 Lys i mørket - mit liv som blind

Eva Melhof holder foredrag om, hvordan det er at blive blind, og hvordan man klarer dagligdagen uden at kunne se. 

Eva er på 27. år præst ved Snesere kirke. Hun blev blind i januar 2003 og mistede sit ene ben halvandet år efter. Men livet var heldigvis ikke slut, men tilværelsen skulle nu leves på helt nye og ændrede vilkår. Eva vil komme ind på, hvordan man holder modet oppe, når livet byder på en livssang med så mange toner i mol. Hun vil også fortælle om, hvordan hun klarer præstegerningen, når synet er væk. 

Beretningen om hendes liv er levende, optimistisk og fyldt med humor. For der er stadig meget at leve for, fastslår hun med et smil.

Tilmelding: senest 31. januar 2020 på mail aktivvirken@gmail.com

Sted: AktivVirken, Gule Hal, Strandpromenaden 1, 4600 Køge.

Entre: Kr. 50,- Medlemmer gratis.

Onsdag, den 4. december 2019 er der spis sammen dag - med underholdning i Gule Hal fra kl. 11.30 - 15.30

AktivVirken har ”Spis sammen dag”, hvor vi først spiser frokost sammen og hyggesnakker. Efterfølgende kommer den lokale pianist Nikolaj Skaaning og underholder os. Der bliver også noget fællessang.

Nikolaj er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med slagtøj som hovedfag. Spiller nu primært klaver og orgel. Som pianist har Nikolaj spillet med bl. a. Michael Carøe, Kirsten Siggaard, Gorm Hovaldt, Tatiana Kisselova og sangerinderne fra Bakkens Hvile. Han er korleder for voksenkor, kirkekor og børnekor. Ansat som organist i Hårlev/Varpelev Kirker på Stevns. Underviser på Køge Musikskole.

Kom og få nogle hyggelige timer. Husk det er gratis for medlemmer, men medbring drikkevarer.

Tilmelding: Senest den 25. november på sms til 23 31 63 39 eller på aktivvirken@gmail.com

Tirsdag, den 26. november er der foredrag med Grete Rahbek i Gule Hal fra kl. 10.30 – 13.00

Grete Rahbek vil fortælle om livsstilssygdomme. Hvad man kan gøre ved dem, og ikke mindst hvordan man kommer videre i livet.

Hendes motto: Når du kan bringe din krop derhen, hvor den er nu, kan du også bringe den tilbage.

Mød op, hør foredraget , og vær med i en interessant debat. Det er gratis for medlemmer og kun 50 kr. for ikke medlemmer.

Onsdag den 25. september kl. 13 er der gratis foredrag med Filucka i den Gule Hal

Om foredraget Fang Drømmene:

Jeg kommer og holder et foredrag, som henvender sig til dig, der ønsker at få mere ud af livet. Dig, der har store eller små drømme, men som ikke helt ved hvordan du skal udleve dem. Dig, der har en idé om hvor du godt kunne tænke dig at komme hen, men som har brug for et kærligt los bagi og et inspirerende forbillede til at vise vejen.

I sommer udkom min første bog: ”Fang Drømmene – Find modet til at gå din egen vej mod et liv i frihed”. Det er den foredraget tager sit udgangspunkt i.

Det bliver et foredrag med humor, alvor og stof til eftertanke. Ligesom min bog, er mit foredrag en blanding af min personlige historie og en gennemgang af modellen FRIHED, så du får nogle konkrete redskaber med dig, som du kan bruge i dit arbejde med at gøre drømmene til virkelighed - det er aldrig for sent.

Foredraget varer i ca tre kvarter til en time, bagefter er der mulighed for at stille spørgsmål og købe en signeret bog.

Jeg glæder mig til at se dig!

Mandag d. 13. maj kl 13: Gratis foredrag med Pia Gommesen i Den Gule Hal - kaffe og kage koster lidt :-) 

Hvad skal der til, for at du får det bedre? 

Vil du også være en del af fællesskabet, og komme videre med dit liv?

Det er de spørgsmål Pia stiller, og hun lytter til de svar du har, for det er dig det handler om. 

Pia Gommesen er ansat i "Dig, trivsel og sundhed", som er et tæt samarbejde mellem boligområderne i Køge, Helhedsplanen, Sundhedsafdelingen i Køge Kommune og Center for Dansk og Integration. Endvidere kommer Pia forbi AktivVirken, såfremt medlemmerne er interesserede. Pia har en bred erfaring som sygeplejerske gennem 30 år, og har tidligere arbejdet med sundhedsfremme for socialt udsatte. Hun er også NADA behandler, instruktør i MediYoga (medicinsk yoga), og hun er tillige uddannet rygestopinstruktør via Kræftens Bekæmpelse.

*********************************

Fredag 31.03. kl 10-13: Introduktion til sikkerhed på nettet på  storskærm i Salen.

Er du i tvivl om antivirusprogrammer og cookies, eller tror du , at du bevæger  dig sikkert på nettet?? Medbring PC, tablet eller Smartphone.

Fredag den 31.03. kan du få Mark Larvings introduktion til sikkerhed på nettet i Salen.

Introduktionen vil foregå på storskærm og er for alle, uanset om du er i tvivl om antivirusprogrammer og cookies, eller om du tror, at du bevæger dig sikkert på nettet!
Medbring din PC, tablet eller Smartphone.

Tips & tricks til PC, tablet og smartphone - i marts måned med Mark Larving!

HVORDAN UNDGÅS COOKIE-REGISTRERING:
- Lær at slå cookies fra.
- Undgå spam og fælder
- Spar prisstigning mens du søger på f.eks. Momondo

IT SIKKERHED
- Få opdateret din PC
- Hvornår er noget OK på nettet, og hvornår skal du passe på?
- Undgå at blive snydt på nettet (phishing)
- Få grundregler i fht virus

HVORDAN DU UNDGÅR AT BLIVE OVERVÅGET PÅ NETTET?
- Om at slette din historik på PC og telefon.

FACEBOOK
- Muligheder for at finde sin egen måde at være på Facebook.
- Hvordan oprette en anonym profil - til AktivVirkens facebookgruppe?

Mandag, den 27. februar kl. 13.00

kommer Pia Søndergaard fra SmerteLinjen og fortæller om, hvordan det er at leve med kroniske smerter og hvordan man håndtere det.

AktivVirken har fået flot opbakning det første år

Mandag den 19. august fyldte foreningen AktivVirken i Køge 1 år, og foreningen kan se tilbage på et meget travlt og aktivt år.

Ideen med at starte en forening op som henvender sig til alle i den arbejdsduelige alder, men af fysiske, psykiske og/eller sociale årsager ikke er på arbejdsmarked, har vist sig at have stor opbakning både af foreningens brugere, men også ved at Køge kommune samt Sundhedsstyrelsen her det første år, allerede har bevilliget AktivVirken over 100.000 kr. til foreningens virke.

Hos AktivVirken er udtrykket ”Tordenskjolds soldater” fint forenelig med AktivVirkens virke og mål.

De fleste af foreningens medlemmer er både frivillig og bruger af de mange aktiviteter.

- De fleste af os har et langt arbejdsliv bag os og har dér igennem opnået færdigheder, som vi i foreningens regi videregiver til hinanden og til de bruger der måtte være interesseret i at være med. Aktiviteter til hele det fysisk, mentale og sociale menneske, fortæller formand Nina Frahm.

AktivVirken kan prale af at de på bare 1 år har, når kontingentet er betalt, kunnet tilbyde gratis/næsten gratis kurser og rådgivning af frivillige medlemmer, der er uddannet eller autodidakte med års arbejdes erfaring inden for en bred vifte at tilbud til medlemmerne

NYHEDER

23-08-2013

AktivVirken blev stifter d. 19.08.2013

AktivVirken blev stiftet og vedtægterne godkendt på generalforsamlingen d.19.08.2013, Ølby biblioteks foredragssal. 5 bestyrelsesmedlemmer, 2 suppleanter og forenings revisor blev valgt og konstitueret.

26-07-2013

AktivVirken kan nu ses på www.kultunaut.dk

17-07-2013

Stiftende møde aflyst ny dato for stiftelse

AktivVirken måtte aflyse det stiftende møde i dag den 17. juli 2013. 
Årsagen var for få fremmødte. 

De fremmødte valgte i stedet en ny dato for det stiftende møde, hvor folk forhåbentlig er kommet hjem fra ferie. 
Datoen blev
Mandag d. 19. august 2013 kl. 13.30 
Stedet for mødet er ikke kendt endnu men vil blive offentliggjort snarest.

Vi håber de mange der har tilkendegivet interesse for AktivVirken har mulighed for, på det tidspunkt, at møde op og støtte op om stiftelsen af AktivVirken. 

Venlig hilsen
Initiativgruppen

15-07-2013

Stiftende møde

Husk! AktivVirken afholder stiftende møde onsdag den 17. juli 2013 kl. 13.30 på Strandvejen 215, 4600 Køge.
Alle er velkommen - giv meget gerne besked om du kommer da vi køber lidt ind i dagens andledningen.

09-07-2013

Garagesalg til fordel for SOS-børnebyerne

Garagen er fuld af ting og sager. Alt sælges til fordel for SOS- børnebyerne. http://www.genbrug-sos.dk/ på adressen Stevnsvej 81B, Strøby-Egede, 4600 Køge. tlf 2360 0265

Stiftende møde

Mandag den 19.august. 2013 kl. 13.30
Sted: Ølby bibliotek, Ølbycenter 53, 4600 Køge

Kom og vær med til at starte en spændende forening op!

Venlig hilsen

Initiativgruppen